Z tym ustawianiem dopuszczalnej prędkości to jest chyba tak, że na terenie zabudowanym to ustawiają 60km;/h, bo przecież od 24 do chyba 6 rano w terenie zabudowanym można poruszać się z prędkością 60km/h. A jeżeli to nie był teren zabudowany, ale akurat było ograniczenie do 50km/h, to ktoś po prostu popełnił błąd. W każdym bądź razie trzeba to wyjaśnić. Życzę powodzenia.
ustawiają więcej dlatego , że każdy licznik pokazuje inną prędkość.
Nie ma liczników idealnych.
Mój dotychczasowy wyświetlacz TV (SONY Trinitron 21 cali) troszku się zestarzał, a poza tym rodzina oglądając olimpiadę albo mecze marudzi, że literki małe, więc rozpocząłem poszukiwania czegoś na jego miejsce. Wrzuciłem do neta z grubsza "zapotrzebowanie" i wyrzuciło mi coś w rodzaju SONY Bravia KDL-32EX500. Jeśli chodzi o funkcje to niemal totalny full wypas. Brakuje chyba tylko podświetlenia LED-owego. Szukam 32-calowego, bo większy mi nie wejdzie w meble (szer. wnęki 86 cm).
Problem jest w tym, że model jest dość nowy - brakuje jeszcze opinii w internecie, nie udało mi się też go spotkać w miejscowych sklepach. Pomyślałem więc, że może forumowicze albo widzieli już gdzieś taki model albo chociaż znają inne TV z rodziny SONY Bravia - mam nadzieję, że ten typ gorszy nie będzie.
Raz w dużym krakowskim sklepie widziałem TV, na którym obraz mnie normalnie zachwycił. Fakt, że puszczali coś w HD. Niestety, nie pamiętam co to był za model - moja żona utrzymuje że Panasonic Viera ale nie jestem wcale pewien
W skrócie szukam: 32-cale, Full HD, ładny, ostry obraz, tuner analogowy i cyfrowy z MPEG4, wejścia Scart, HDMI i USB - to chyba najważniejsze cechy.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
P.S. A może ktoś chce mój stary telewizor (SONY KV-21T3K)? Oddam tanio ...
Ładna maszynka. Ja przerabiałem temat w zeszlym roku, początkowo byłem nastawiony na lcd 37'' ale po 3 miesiącach przerabiania tematu kupiłem 42-calową plazmę Panasonica. Ale to kwestia osobistego wyboru.
Jedyne co mogę doradzić to po wyborze konkretnego modelu kupić go poprzez sklep internetowy ale z odbiorem osobistym po sprawdzeniu (osobiście boję się kupować w ciemno). Ja osobiście ugrałem na tym ponad 20% ceny sklepowej (starczylo na kino) a kupowalem telewizor i parę innych sprzętów tu: http://www.mixmedia.pl ale jest wiele sklepów internetowych które mają na Śląsku i Malopolsce punkty odbioru osobistego.
Powodzenia i pozdrawiam apa
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Ja przerabiałem temat w zeszłym roku, początkowo byłem nastawiony na lcd 37'' ale po 3 miesiącach przerabiania tematu kupiłem 42-calową plazmę Panasonica.
Ja też miałem z familią ten dylemat i tak jak Jark7 kupiłem plazmę Panasonica tylko że 37 cali i jestem bardzo zadowolony.
Myślę o jakimś małym LCD Panasonica zamiast monitora.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Ja bym jednak obstawał za Sharpem, jako jeden z niewielu jest MADE IN JAPAN
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
W wyborze TV nie pomogę, nie znam się na tym i moje 21 mi wystarcza, ale gdybym znowu cokolwiek kupował z sprzętu RTV lub AGD, to tylko i wyłącznie w sklepie internetowym, albo w sklepie po blisku (jakiś np. Partner RTV AGD - gdzie bym podał za jaką cenę potrafię dostać dany model - wtedy cena zrobi się podobna). Tak ostatnio kupiłem zmywarkę, 300metrów od domu za 30zł więcej niż cena z mixmedia.pl
Dwa lata temu kupiłem całe AGD do domu podczas przeprowadzki, warto - taniej, taniej i na raty można też brać.
--
akurat ten Twój wstępny model jest tylko ok 30 zł. tańszy LYNK
akurat ten Twój wstępny model jest tylko ok 30 zł. tańszy LYNK
Dokładając koszt przesyłki lub dojazdu po odbiór wyjdzie niemal na to samo
Przejrzałem dziś gruntownie Allegro (gdzie zwykle AGD/RTV jest tańsze) ale w tym przypadku ceny kształtują się podobnie a nieraz na Allegro bywa sporo drożej. Macie rację radząc mi zakup internetowy i odbiór osobisty, bo nieraz już tak kupowałem. W tym wypadku jednak wygodniej mi będzie kupić j.w. bo to sklep prowadzony przez dobrych znajomych (w razie jakiejś wpadki być może nawet będę mógł zwrócić bez żadnych ceregieli) no i praktycznie mam go "za rogiem". Tyle, że w sieci Vobis ten TV będzie dopiero za kilka dni, więc muszę poczekać. Póki go jeszcze nie ma, to mogę jeszcze badać, pytać itd. - co właśnie m.in. tutaj czynię
Mam doświadczenia z SONY i Panasonic (TV SONY ok 2 lata, TV Panasonic ze 2 lata dłużej). Powiem krótko - Panas jest zdecydowanie słabszy od SONY (najmniej jeśli chodzi o jakość obrazu, ale w innych kwestiach typu: szybkość reakcji na "polecenia" z pilota, jakość dźwięku, działanie z inny sprzętem tej firmy (np. pilot Panasonica przystosowany do sterowania podstawowymi funkcjami DVD Panasonica - aleto nie działa, za to ze starego VHS Sony da się sterować o 10 lat młodszy TV SONY)).
Jeśli chodzi o awaryjność - TV Panasonic dotychczas się nie zepsuł, ale DVD (wysoki model) działa jak chce (wiesza się :evil: ) a w kinie domowym wpadł do środka jeden klawisz (naprawione na gwarancji). Co do jakości SONY - mam dośwadczenie z kilkoma sprzętami i poza radiobudzikiem :evil: wszystko działa na medal :szeroki_usmiech .
Zdecydowanie dziś ponownie wybrałbym SONY i nie dał się skusić na inny sprzęt (droższy, tańszy itp.)
Weź 32w5500. Mam takiego tylko w 40 calach. Niby ten co Ty o nim piszesz jest nowszy, ale na forum HD czytałem, że kilka rzeczy w nim jest gorszych od w5500.
Nie wiem jak jest teraz, ale przez pewien czas to właśnie Sharp był liderem w produkcji matryc i Sony od niego je brało. Moim skromnym zdaniem Sony to przerost formy nad treścią- są konstrukcje znacznie tańsze i niekoniecznie gorsze.
Osobiście zanabyłem drogą kupna LCD Sharpa i jedno na co mogę narzekać to właśnie
Zamieszczone przez krzysiek1974
szybkość reakcji na "polecenia" z pilota
. Niestety jest to raczej cena postępu- telewizor staje się bardziej komputerem.
Zamieszczone przez hermioli1
Ja bym jednak obstawał za Sharpem, jako jeden z niewielu jest MADE IN JAPAN
Zgadza się, jedynie poza pilotem. Jakość wykończenia jest naprawdę wysoka.
Zamieszczone przez RALF
ja miesiąc temu kupiłem funaja
zdaje się, że też japoński. Miałem do czynienia z telewizorem i VHS z początku lat 90 (rodzice właśnie Funaia kupili). Telewizor śmiga do tej pory i na nic nie narzeka. Więc myślę, że i z obecnymi kostrukcjami nie powinno być problemu.
Zamieszczone przez zpluta
32-cale, Full HD, ładny, ostry obraz, tuner analogowy i cyfrowy z MPEG4, wejścia Scart, HDMI i USB
- i wszystko zależy od ceny jaką chcesz zapłacić. Co do obrazu- każda konstrukcja ma ładny ostry obraz, tylko każda troszkę inny. W Sharpie spodobało mi się to, że nie przejaskrawia kolorów (matryca matowa). W przypadku matryc błyszczących (m.in. LG, Samsung) obraz będzie "ostrzejszy". Ale co się komu podoba.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Zbyszek z całym szacunkiem do kolegów z forum,polecam panasonica Viera ale plazmę!!!!
Ja wiem że Panasonic takich małych nie robi(32 cale tylko kiedyś Deawoo),ale będziesz bardziej zadowolony !Myśle że Ci wszystko wyośle w piątek i pomogę w zakupię,bo mam jeszcze dojścia !
P.S>
A mebli nie można zmienić ?
Oj, Tomaszek, już Cię zapraszam na moje 47 metrów kwadratowych, a zobaczysz, że to nie takie proste. Miejsce ograniczone, budżet ograniczony, więc wybór taki a nie inny ...
..mam od około roku 32w5500 a jutro robię zakup dla swojego klienta 2 szt EX500 w rozmiarze 46 i 40 cali więc odpalę je w firmie i mniej więcej porównam jak się maja do mojego prawie rocznego TV. Generalnie to nie jestem zwolennikiem technologii LCD w telewizji i podchodzę dość sceptycznie do tych wyświetlaczy. Największa wadą mojego 32W5500 są słabe kąty tzn. kolory blakną nawet przy lekkim patrzeniu z boku a jako, ze mam małe mieszkanie i nie ma w nim salonu to co najwyżej jedna osoba siada na wprost a reszta siedzi po bokach i ma trochę gorszy obraz. Z moich obserwacji wynika, że w rozmiarze 40 cali Sony daje nieco lepsze matryce i problem ten może być mniej dokuczliwy niż w 32 i 37 cali. Generalnie kultura pracy tego telewizora jak i wykonanie są na dobrym poziomie. W miarę szybko przełącza kanały, nic nie buczy jak to ponoć w niektórych bywa, matryca półmatowa... bardzo dobra do oglądania nawet jak do pokoju wpada dużo światła. Dobra czerń i kontrast. Niskie zużycie energii... a to przecież ważne. Kolory.. moim zdaniem Sharp chyba ma lepsza tonację bo mam taki TV w pracy ale to kwestia gustu i ustawień ale pod względem czerni Sony wygrywa. Ważny jest oczywiście sygnał... jak to będzie słaba antena to niestety ale może być rozczarowanie nawet po przesiadce ze starego CRT.. Zdaje się, że Sony już nie daje 5 lat gwarancji... warto to sprawdzić.
Komentarz